Rólam

pappgyongyi…Már a korai gyermekéveimben is foglalkoztatott a világ működése.

Órákon keresztül üldögéltem az udvarunkon lévő kis padon, ahonnan fürkésztem az égbolton ragyogó csillagokat. A hold fénye egészen elvarázsolt és tudtam, hogy ez csak fizikai távolság közöttünk, mert valójában egyek vagyunk és együtt rezgünk az Univerzummal. Kerestem, kutattam a válaszokat… Honnan jövünk, miért vagyunk itt, mi a dolgunk…? Figyeltem az embereket, hogyan viselkednek egymással, miként cselekednek, mit mondanak és mi rejlik mindezek mögött… Próbáltam megérteni…

Soha nem elégedtem meg félmegoldásokkal és nem hittem senkinek, amíg én magam meg nem tapasztaltam dolgokat. A lelkem létezését gyermekkori élményként fedeztem fel és onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy ennek utána fogok járni…

Egyértelművé vált számomra, hogy az ember nem csak a testében él, hanem létezik valamilyen magasabb rendű szellemiség, ami sokkal nagyobb átfogó erővel rendelkezik, ahol nincs idő és tér, ezért ezt ésszel nehéz megérteni itt a földi síkon.

Amikor az életem egy fordulópontjához érkeztem, már nagyon foglalkoztattak ezek a kérdések: Miért történt ez velem…? Jól döntöttem…? Hogyan tovább…?

Mindez 2000-ben volt, amikor beiratkoztam a svájci Asztrológiai Pszichológiai Intézet iskolájába, ahol nagyon tetszett, hogy nem determináló szemlélettel közelítettük meg az asztrológiai összefüggéseket, hanem kifejezetten az egyén megélései szempontjából. Hogy milyen szinten élünk meg egy aktuális élethelyzetet, az csakis rajtunk múlik. Nincsen sorscsapás, nem ver az Isten senkit és soha semmi sem történik véletlenül… Mi magunk dönthetjük el, hogy hajlandóak vagyunk-e belátni és változtatni azon, amin éppen kellene és lehetne is, vagy megvárjuk a következő és sajnos már erősebb figyelmeztetést ugyanerre a helyzetre.

Az élet mindig kínál lehetőségeket a fejlődésre, a változásra, a megoldásra. Mindezeknek a megtalálására egy kitűnő eszköz az asztrológia.

Mert jöttek a válaszok… a miértekre…

A saját bőrömön éreztem az életem minőségének a változását, amikor megértettem, hogy csakis és kizárólag saját magam vagyok felelős az életemért és nem a környezetem okolható azért, ami esetleg nem sikerült. A felismerés fájdalmas és eltart egy darabig, mert a léleknek is idő kell, amíg feldolgozza a sérelmeit és képes lesz elengedni azokat. De higgyétek el, hogy megéri belenézni a valóság tükrébe, mert az eredmény nem fog elmaradni és észre fogjátok venni, hogy egyre több a fény és a tisztaság körülöttetek…

Az asztrológiai – pszichológiai tanácsadói végzettségem megszerzése után elkezdtem a Humanisztikus Asztrológiai Főiskolát, ahol 4 év után kaptam meg az oklevelemet 2009-ben. Az emberi psziché térképét a horoszkóp ábra segítségével fedeztük fel és hoztuk párhuzamba az egyén életével, aktuális problémáival. Itt főként a zátonyra futott emberi kapcsolatok érzelmi mozgatórugóit tártuk fel, nagy segítség volt ehhez a családállítói rendszerek alkalmazása. Nagy hangsúlyt fektettünk a korai életévek pszichés fejlődésének állomásaira, hiszen ez határozza meg az egyén későbbi világképét, kapcsolatait és személyiségstruktúráját.

A humanisztikus asztrológia szerint a horoszkóp ábránk azokat az erővonalakat mutatja meg nekünk, ami szerint működünk. Nagyon jól érthetővé teszi számunkra például, hogy a különböző Én-állapotainkat nem mindig sikerül összhangba hoznunk egymással. Szó szerint érezzük, hogy időnként harcolnak bennünk a különböző Én-részeink, mert mindegyik követeli a magáét és a végén derül csak ki, hogy éppen melyik győzött. Melyik indíttatás volt erősebb amikor cselekedtünk, döntést hoztunk vagy kifejeztünk valamit magunkból.

Amikor nem találunk magyarázatot a problémánkra a jelenben akkor visszafelé kell mennünk, meg kell keresnünk, mit cipelünk még mindig magunkkal, mit nem sikerült megoldanunk akár több életen keresztül sem. Az élet bármelyik területén elakadhatunk valamiért, pedig már nagyon szeretnénk megoldani, de eredménytelennek tűnik minden próbálkozás. Mindennek oka van, amit ki lehet deríteni a karma asztrológia segítségével. Tanulmányaimat ebben a témában 2013. áprilisában fejeztem be és sikeres vizsgáim után kaptam meg a karma asztrológusi diplomámat tanácsadói és oktatói szinten.

Most már biztosan állíthatom, hogy megtaláltam a válaszokat a kérdéseimre, de ehhez le kellett hoznom azokat a fénylő csillagokat az égről…

…Hogy világot mutassanak nekem itt a Földön, néha sötétben, homályban, elvakultságban, bánatban, magányban, boldogságban egyaránt.

Mindig velem voltak, vannak és lesznek éppúgy, mint a szívemben az a tiszta szeretet, amit érzek nap mint nap, amikor felnézek rájuk…

mint a Szeretteimre…

takacsgyongyi

Takács Gyöngyi
Asztrológus

Interjú velem

A hanganyag a Vörösmarty Rádió műsorában hangzott el.

Az interjú első részének meghallgatásához indítsa el a lejátszót!

Második rész.