Az asztrológiáról

zodiakAz asztrológiáról még mindig nagyon keveset tudnak az emberek, sajnos a köztudatban nem igazán került méltó helyre, főleg itt nálunk Magyarországon…

Azért elgondolkodtató, hogyan maradhatott volna fenn több ezeréves múltra vissza tekintve, ha nem lenne létjogosultsága ennek a tudománynak. Miért a papok tanulták ki annak idején elsők között és használták elsősorban saját javukra, majd éppen az ellenkezőjét állították és betiltották... Minden uralkodónak, hadvezérnek volt saját asztrológusa, egyébként megjegyzem, hogy ez most sincs másként…

Ha magát a Bibliát vesszük alapul, jó néhány utalást találunk benne, talán a legismertebb a keleti bölcsek, akik a fényes csillag útját követve jutnak el Betlehembe, ahová a kis Jézus megszületését jövendölték meg a bolygóállásokból. Éppen ezért az asztrológia nem lehet egy eretnek, a vallással össze nem egyeztethető módszer. Az nem mindegy, hogy milyen szinten működtetjük és mire használjuk mindezt a hatalmas tudást, amit a kezünkbe kapunk mint egy eszközt az asztrológia által. Tiszteletben kell tartanunk, amit az elődeink ránk hagytak, hiszen mindez nagyon hosszú, fáradalmas munka és tanulmány következménye. Amit a mai kor embere egy gombnyomással elintéz, mégis hiányzik valami, amiért hiányérzetünk van, valami nem stimmel… Nem az adatokkal van a baj, hanem azzal a szakmai és emberi alázattal, ami nélkül mit sem ér az egész… Ez lenne az a méltóság, ami vissza tehetné a saját rég megérdemelt helyére ezt tudományt, ami visszahozhatná a hitelességét.

…Mert ezt másként nem lehet, nem szabad csinálni…

Aki még soha életében nem foglalkozott asztrológiával, bizonyára meglepődne, ha a születési adatából egy vad idegen ember mindent megmondana róla, a lelke legmélyebb bugyraiban szunnyadó tudattalan életmotivációjától kezdve a leghétköznapibb dolgait… A legszkeptikusabb ember is meginogna, ha saját maga tapasztalná meg, hogyan olvasható le, mint egy látleletről az összes tulajdonsága, erőssége és gyengesége illetve megoldásra váró problémái a horoszkóp ábrájából.

Persze, kétkedők mindig lesznek, de ennyi „véletlenül” eltalált egybeesés és életesemény nem létezhetne önmagától, minden ok nélkül.

Érdekes az, hogy egy hétköznapi ember nem feltétlenül tudná pontosan elmondani és értelmezni, hogyan működik a távközlés. Milyen csatornákon keresztül érkeznek a jelek, konkrétan milyen műszaki rendszer kialakításával tudunk telefonálni és internetezni. Egyszerűen csak fenn vagyunk a világhálón, megérintjük a képernyőt és máris indul a hívás… Pedig mindezeket manapság már napi szinten használjuk, igazából nem is foglalkozunk vele hogyan, de működik és ez a lényeg. Pillanatok alatt változnak a rendszerek, ami eddig volt, az már nem jó, van újabb, hogy jobb-e, azt nem tudjuk, de elfogadjuk.

Mivel az asztrológiát sem lehet egykönnyen és rövid idő alatt megérteni, szinte emberi ésszel felfoghatatlannak tűnhet, hogyan képesek a bolygók, amelyek ilyen messze vannak tőlünk, mégis hatással lenni az életünkre.

Értjük vagy nem a telefon működését, mégis beszélünk rajta, attól az még működik… akár az űrből is !

Látom, tapasztalom, érzem és éppen ezért hiszem és vallom, hogy működik az asztrológia több ezer éves tudománya…

Egyáltalán nem mond ellent annak, hogy létezik egy magasabb rendű intelligencia, ezt mindenki másnak nevezi a világnézete, vallása szerint.

iranytuA lényeg, hogy a földre azért érkezünk, mert itt tudjuk teljesíteni azokat a megéléseket és küldetéseket, amelyek által fejlődhetünk. Itt tudunk testet ölteni, hogy a léleknek is legyen egy kerete, amiben mozoghat addig, amíg itt vagyunk. Néha szűknek tűnik, mert jó lenne egy kicsit szabadulni, de azt mindaddig nem lehet, amíg nem teljesítettük az életfeladatainkat. A földi síkon másként működnek az energiák, mást jelent érezni és érzékelni, mint amikor már nincs testünk. Minden örömet és érzelmet, amit csak itt kaphatunk és adhatunk egymásnak, meg kell tennünk, mert minden egyes élet egyszeri és megismételhetetlen…

Amit nem sikerült teljesítenünk, azt majd a következőkben folytatjuk és visszük magunkkal. Ezért nagyon fontos, hogy megértsük, a szabad akaratunkkal mindig dönthetünk. Az élet nem büntetés, hanem egy lehetőség az újrakezdésre, a terhek letételére, a lélek érlelésére…

 

Takács Gyöngyi
asztrológus